15.10.15

VärityskirjatMuistatteko kun ennen lankapuhelimessa juorutessa tuli piirreltyä puhelinpöydällä olevaan muistikirjaan kukkasia? 

Tämä rentouttava toiminta tunnetaan nykyään termillä Mindfulness. Tietoista läsnäoloa ja stressittömyyttä. Oikein helposti tähän tietoiseen läsnäolon tilaan pääsee nykyään värityskirjoilla.
Värityskirjoista on tullut suuri hitti, ja syystäkin. Värittäminen on kivaa! Itse olen tykännyt yleensä piirrellä vaikka äänikirjaa kuunnellessa, värityskirja toimii samanlaisena oheistoimintana. Äänikirja onkin mahtava kaveri värityskirjalle, tv:n katsominen ei oikein toimi. 

Värityskirjoissa on yksi käyttöohje: PÄÄSTÄ IRTI
Älä suunnittele, älä mieti väritätkö rajojen yli, älä stressaa väriyhdistelmistä. Älä ajattele mitä teet, väritä vaan. 

Värityskirja on myös oivallinen lahja, vaikkapa teepussien kanssa!
Värityskirjavalikoima on nykyään valtava, Kuvioita löytyy moneen makuun ja väritettävien alueiden koko vaihtelee. 

Itse olen joskus muinoin ostanut intialaistyylisiä kuvioita sisältävän värityskirjan itselleni kirjontamalleiksi. Siihen touhuun värityskirjat ovatkin erinomaisia! Kokonaan väritettyä kirjaa ei siis toki kannata hävittää. Tietenkin kirja on väritettynä kaunis mutta väritettyjä kuvia voi hyödyntää monella tapaa. 
Laittaa kehyksiin, käyttää kirjontamalleina, käyttää askartelussa/skräppäyksessä/korttiaskartelussa, käyttää lahjapaperina tai liimailla kuvien päälle vaikka valokuvia tai reseptejä. 

Esittelen teille kaksi värityskirjaa tällä kertaa. VÄRITÄ ITSELLESI MIELENRAUHAASain kirjan arvostelukappaleena kustantajalta. Tämä kirja sisältää paljon mandala-kuvioita ja yksityiskohtaisia isompia kuvia. 


Paperi on laadukasta, kuvat on molemmilla puolilla paperia mutta tussilla väritettäessä väri ei vuoda paperin toiselle puolelle. 


Tämä ihastuttava kirja löytää uuden kodin stressaantuneen ystävän luota, toivottavasti auttaa järjestämään ajatuksia. Toisena kirjana esittelyssä:

KAIKKEA KAUNISTA


Ostin kirjan Suomalaisen alesta testimielessä. Tämä kirja on kuviltaan hieman erilainen ja sisältää kuvia esineistä ja muutenkin tunnistettavia kuvia, eikä vain kuvioita. Kirjassa on enemmän pieniä yksittäisiä kuvia. 


Tämän kirjan paperi on selkeästi hieman huonolaatuisempaa ja tussi menee paperista läpi. Yksittäiset kuvat kuitenkin henkilökohtaisesti innostavat minua enemmän värittelyyn. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Näillä kynillä väritän itse eniten. Kukaan ei missään tapauksessa tarvitse 72 kynän settiä värityskirjan värittämiseen, itselläni sattui setti olemaan entisestään enkä omista pienempiä kynäsettejä. 12 kynää on täysin pätevä määrä värityshommiin. Joskus käytän myös ohuita Stabilon tusseja pienempiin yksityiskohtiin. 

Kuka on sotkenut värijärjestyksen?!


Rentoutuminen näpertelyn seurassa ei ole varmaan uusi juttu monillekaan blogin lukijoille. Itsellä tosiaan on toiminut samanlaisten kuvioiden piirtely rentoutuskeinona aina. 

Luonnoslehtiö, lempparitussit ja apurin tassut. 

Apuri Solmu 
 Hei, suosittelen! Voisin kuvitella kirjamessuilla bongaavani aikamoisen määrän erilaisia värityskirjoja. Kirjat on varmaan joulunakin aikamoinen hittilahja. 

1 kommentti:

  1. Tunnustan - olen hankkinut jo varmaan 10 erilaista värityskirjaa ja joka kirjakauppareissulla tekis mieli ostaa lisää. Ja onhan noita jo lähikaupan lehtihyllyssäkin! Värittäminen on neulomiseen verrattavissa olevaa toimintaa, samalla lailla tyhjentää pään. Tykkään!

    VastaaPoista