16.10.15

100 kudottua ruutua ja Kaunista koukkuamalla


Esittelyssä kaksi hieman samantyylistä kirjaa. Molemmat opettavat itselleni uudet tekniikat perusteellisesti ja sisältävät vain muutamia varsinaisia ohjeita erilaisiin vaatteisiin ja asusteisiin. 100 kudottua ruutua
Florencia Campos Corres

Ideoita ja ohjeita kehyskudontaan


Kudonta on kiinnostanut itseäni ikuisuuden, mahdollisuudet kokeiluun ovat olleet vähäiset kun kuvittelin vaihtoehtojen olevan lähinnä isot kangaspuut, lasten minikokoiset kangaspuut ja knitters loomit. 

Nyt kuitenkin bongasin kirjan mistä löytyy ohjeet pikkuruisten kudottujen ruutujen tekemiseen! Hyvin mielenkiintoista. Kirja on lähinnä tekniikkakirja missä esitellään miten kutoa pienellä kudontakehyksellä ruutuja. Kudontakehyksen voi ostaa tai sellaisen voi rakentaa puurimasta tai nauloista itse, kirjan ohjeilla. 

Kirja on jaettu osiin. Ensimmäisenä opetellaan loimen kiertäminen kudontakehykseen. Tämän jälkeen sidosten kutominen kudelangalla, kirjassa esitellään 22 erilaista sidosta. Seuraavaksi 100 erilaista ideaa väreihin ja erilaisiin kuoseihin ja lopuksi 15 eri mallia kokeiltavaksi tilkuilla, mikäli ei halua tilkuistaan ainoastaan lasinalusia.

 Malleista löytyy mm. kämmekkäät, poncho, tuubihuivi sekä lampunvarjostin. Tekniikkaosiossa testaillaan myös erilaisia kuituja ja efektilankoja sidontaan. 


Nakkitakki


Aina hyvä idea, täkki erilaisista testitilkuista!


Vaikuttaako kiinnostavalta? 
Itse olen ainakin aivan liekeissä, miten jännittävää. Ihan uusi tekniikka, ei ole tällainen käynyt mielessäkään. Pitää reipastua rakentamaan itselleen kudontakehys, tai realistisemmin huijata joku muu tekemään se mun puolesta. Tässä kun tosiaan lisää näpertelyharrastuksia tarvittiinkin... 

Toisaalta on tässä toinenkin uusi tekniikka opeteltava. Seuraavaan kirjaan!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


KAUNISTA KOUKKUAMALLA
Dora Ohrenstein

Uutta tyyliä perinteisellä tekniikallaKoukkuaminen on itselleni tuttua vaan nimeltä, tekniikkaa on kutsuttu usein myös tunisialaiseksi virkkaukseksi. Koukkuaminen on vähän kuin virkkauksen ja neulomisen hybridi. Välineenä toimii hyvin pitkävartinen virkkuukoukku tai virkkuukoukku kaapelilla missä on koukku toisessakin päässä. Koukuttu neulos on napakkaa mutta joustavaa, venyy vähemmän kuin virkkuu ja on paksumpaa kuin neulottu neulos. Erona virkkaukseen on se että koukutessa silmukat poimitaan yhteen suuntaan mentäessä ja päätellään toiseen suuntaan mentäessä. Samoin kuin kudottujen ruutujen kirjassa, peittomallia suositellaan
niille jotka haluavat testailla erilaisia pintoja ja koota niistä viltin itselleen. 
Tämäkin kirja on enemmän tekniikkakirja kuin malliohjekirja. 
Mallit eivät ole tajunnanräjäyttäviä vaan enemmän malleja siihen mihin kaikkeen tekniikkaa voi hyödyntää. Kirjan alussa on 71 sivua tekniikan historiaa, yksityiskohtaisia ohjeita erilaisiin pintatekstuureihin ja erikoistekniikoihin ja ihan perustekniikkaan sekä ohjeet kirjoneuloksesta konttineulokseen. 

 Ohjeita on 11, sisältäen esim. vaatteita ja asusteita. 

Tämäkin kirja herätti kyllä kiinnostuksen tekniikkaan ja uskonkin tämän toimivan hyvänä oppaana koukkuamisen maailmaan. Kolme kertaa olen jo lankakaupassa käynyt koukkuamiskoukkua hakemassa, aina se vaan on unohtunut syksyn uutuuslankojen hämätessä jo etuovella. 

Kiinnostuitteko? Aika jänniä juttuja, myöntäkää pois!

Kirjat saatu arvostelukappaleina Moreeni kustantamolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti