21.10.15

Oma koppaOMA KOPPA
Neliö - virkattuja variaatioita

Virpi Marjaana SiiraTämä kirja kertoo neliöistä. 


Kirjassa lähes kaikki ohjeet perustuvat isoäidinneliöön tai sen variaatioihin. Ja sehän sopii, meillä ollaan mummuneliöiden faneja!


Samalta tekijältä on aiemmin ilmestynyt myös kirja ympyröistä.  Itseltäni ei ympyräkirjaa löydy enkä ole siihen paljoa päässyt tutustumaan. Vielä, pakkohan se nyt on hankkia. 

 

Oma koppa on Virpi Marjaana Siiran luomus. Kirjailija on varmasti monille tuttu hänen omalaatuisesta ja tajunnanvirtaan heittäytyvästä blogistaan. Purosta virkattua Ilo-takkia olen bongannut tosi monesta blogista.

Blogin infossa VMS on kuvailtu seuraavilla titteleillä:
Kouluttaja, kirjailija, artenomi, vaatesuunnittelija, käsillä joogaaja, käsityöläispelle, silmillä söjä, pokkarikuvaaja raskaansarjan esteetikko, oman elämänsä tekijä, DIYer. 


Näiden lisäksi hän on uusi henkilökohtainen idolini. 
Tykkään kirjailijan tyylistä paljon ja samaistun siihen vahvasti. Omaan tapaani kuuluu myös että otetaan vaan joku lanka ja vaan joku koukku ja katsotaan mitä siitä syntyy. Touhu ei ole niin kovin tarkkaa, suurpiirteisyys ja huithapelius kunniaan!

Alussa ohje perusmummuneliöön. 
Kirja on kovasti blogin näköinen ja oloinen. On kuin saisi inspiroivasta blogista parhaat postaukset omaan kirjahyllyynsä. 


Inspiroiva onkin ehkä avainsana kirjaa kuvaillessa. Ohjeet ovat enemmänkin suuntaviivoja. Ohjeissa ei kerrota esim. paidan kokoa, neuloksen tiheyttä eikä koukkujen kokoa. Lankaan on annettu vinkkejä Novitan valikoimasta, joissain ohjeissa mainitaan onko työ tehty about Nallen, 7veikan vai isoveljen paksuisella langalla. 
Kirjan ulkoasu on hirmu hauska, kirjaa luetaan hieman nurinkurin!
Tausta sivuilla on musta, kuten blogissakin. 

Neliösukat!Tykkäsin monesta ohjeesta suoraan sellaisenaan ja sain kasoittain uusia ideoita. 

Kirjailija itse seinällä kekkuloimassa. 

Virpi Siira esiintyy Kirjamessuilla lauantaina 24.10 kello 17:30, Kirjakahvilassa. Perinteet-keskusteluun osallistuu Siiran lisäksi Saimi Hoyer ja Tea Rahkamaa. Haastattelijana Ella Kanninen. 


Arvostelukappale saatu kustantajalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti