19.10.15

Saumattomat neuleet
SAUMATTOMAT NEULEET
Anna VerschikSaumattomat neuleet on virolaisen neulesuunnittelija Anna Verschikin ensimmäinen kirja joka on aiemmin julkaistu viroksi ja englanniksi. 

Teos esittelee saumattomia rakenteita ja niiden mahdollisuuksia. Anna saattaa olla neulojille tuttu Ravelrysta löytyvistä ohjeistaan ja hänen mallejaan on nähty suomalaistenkin käsityölehtien sivuilla. Kirjan alussa Anna lähettääkin terveiset suomalaisille lukijoilleen. 
Saumattomasta neulomisesta on tullut kovin suosittua ja sen hyviä puolia ovatkin mm. että neuletta voi kokeilla jatkuvasti päälle jolloin mahdollinen huono istuvuus näkyy aikaisessa vaiheessa. Ohjeen muokkaaminen on myös helppoa matkan varrella ja tietysti isona bonuksena on se ettei kappaleita tarvitse myöhemmin ommella yhteen. 

Tekniikoita avataan myös havainnollistavin kuvin. 

Kirjassa opetetaan ensin perusreseptit saumattomiin neuleisiin. Tekniikoina mm. ylhäältä alas kokonaisena kappaleena neulominen sekä sivuttain neulominen. Näitä tekniikoita myös opetetaan yhdistelemään yhdessä neuletyössä. 
Teos toimii reseptikirjana saumattomaan neulomiseen. 


Kirja ei sisällä perusohjeita neulomisen alkeisiin, ainoa erikseen neuvottava perustekniikka on kolmen puikon päättely. Tekniikkaohjeiden jälkeen kirjasta löytyy 15 erilaista neuletta mihin on sovellettu aiemmin opittuja tekniikoita. Neuleet on sarjoitettu neljään kokoon (S, M, L, XL) mutta ohjeita on helppo muokata omaan kokoon, ja makuun, sopiviksi. Ohjeista löytyy puseroita, takkeja, hameita ja mekkoja. Mallit löytyy myös RavelrystaItse iskin silmäni harmaaseen pellavasta neulottuun simppeliin pappatakkiin. Toivon pääseväni nopeasti neulomaan kirjan ohjeilla jotain että voin antaa vähän tarkempaa analyysiä tekniikoiden toimivuudesta. Ensilukemalta vaikutti kohtuullisen yksinkertaiselta tekniikalta tällaiselle ohjeurpollekin. Iskikö kirjatarve?Arvostelukappale saatu Moreeni kustannukselta.
Pari kuvista virolaisen kustantajan sivuilta. 

1 kommentti: