22.10.15

Kerroksia

KERROKSIA
Piitu Nykopp
Oma kappale sai kuljetuksessa vähän damagea, sotkut ei kuulu normisti kirjan kanteen. Yksinkertaisesti kaunista. 


Jo kirjan kansikuva sai hihkumaan riemusta enkä meinannut malttaa odottaa pääseväni selailemaan sisäsivuja. Nukketaiteilijana parhaiten tunnettu Piitu Nykopp on oppinut neulomaan jo alle kouluikäisenä. Neulesuunnittelijaksikin valmistunut Piitu kertoo kirjan nimen syntyneen viittauksena neuleiden rakenteeseen sekä myös monien sukupolvien neuleperinteiden jatkumoon. Kirjailijan sukuhistoriasta löytyy useita neulojia ja Piitun oma jälkikasvu on myös osallistunut aktiivisesti kirjan tekemiseen esim. valokuvauksen ja stailauksen muodossa. Monta kerrosta neuleihmisiä. Neuleet on neulottu ja kuvattu kirjailijan nykyisessä kotikaupungissa Fiskarsissa. 


Tää on ihan superhieno, en kestä. Kirjan neuleet ovat kauniita, yksinkertaisia ja monikäyttöisiä. Värimaailma on pääosin hyvin luonnollinen ja hillitty. 

Etsitkö täydellistä neuleohjetta luksuslangallesi? Se löytyy varmasti tästä kirjasta. 
Ohjeita löytyy monen tasoisille neulojille, laatikkomaiset neuleet sopivat hyvin aloittelijoille ja kokeneemmillekin neulojille löytyy runsaasti neulottavaa. Useimmissa neuleissa saumojen ompeleminen on hyvin minimaalista, bonusta siitäkin. 
Perusohjeistus on tässäkin kirjassa (onneksi) skipattu, neulomisen perusteet on opeteltava muualta. Yksityiskohtaiset ohjeet löytyy ainoastaan dominoneuleeseen. En muuten ole koskaan pitänyt dominoneuleesta laisinkaan ja tästä kirjasta löysin muutamankin PAKKO SAADA-ohjeen mitkä on dominoneuletta. Mitä tämä on?!

Koska perusohjeet ei vie kirjasta tilaa, on mukaan mahtunut huimat 33 ohjetta. Suurin osa malleista on takkeja ja puseroita, muutamaa asustetta lukuunottamatta. Ohjeita on jaoteltu osioihin. 

OIKEA+NURJA. YKSINKERTAISTA. PYSTY+RAITA. VAAKA+RAITA. PALMIKOT. PINTA+KUVIO. VALO+VARJO. DOMINO. ASUSTEET. 

Useimmat neuleista on sarjoitettu kokoihin S, M ja L. Eri paksuisia ja laatuisia lankoja on käytetty monipuolisesti. 
Kokonaisuudessaan kirja on kaunis. Yksinkertaisen kaunis, todellakin. 


Ainoat kuvat lippapiposta.


Ainoana miinuksena ihanassa kirjassa on muutamat kuvat. Ihan jokainen kuva on todella kaunis mutta jotkut kuvat ei tee neulemallille oikeutta ja on vaikea saada selkoa millaisesta neuleesta on kokonaisuudessaan kyse. Isoimmassa osassa kuvat ovat kuitenkin onneksi selkeitä. 


Tämä kirja menee heittämällä syksyn uutuuskirjoista lempparien joukkoon, löysin tosi monta mallia mitkä haluan välittömästi toteuttaa. 

Vaikuttaako kiinnostavalta?


Arvostelukappale saatu kustantajalta. 


1 kommentti:

  1. Kuvailit juuri samat fiilikset tästä kirjasta kuin minullekin tuli! Tuohon samaan dominoneuleseen ihastuin myös enkä ikinä ole ko tekniikkaa kokeillut :-)

    VastaaPoista