11.10.15

Kalastajan vaimo


KALASTAJAN VAIMO  

Suosikkineuleita ja suloista arkea


edit: Johanna Alvestad on paikalla kirjamessuilla!
Rouvan voi bongata kirjakahvilasta 25.10.2015 sunnuntaina kl. 11-11.30.
Kalastajan vaimo on blogi jota Johanna Alvestad on kirjoittanut vuodesta 2007. Blogi kertoo suomalaisen Johannan arjesta Norjassa, kalastajan vaimona ja kahden lapsen äitinä- Blogin aihepiirit liikkuvat tyylin, asukuvien, sisustuksen ja yleisen lifestylen maastossa mutta Johanna on myös intohimoinen neuleharrastaja ja onkin satunnaisesti jakanut lukijoilleen omia neuleohjeitaan. 


Kirja ei ole ainoastaan suoralinjainen neulemallikirja. Se on henkilökohtainen kirja kalastan vaimosta, elämästä ja hänen neuleharrastuksestaan ja sisältää osittain jo blogissa julkaistuja ja osittain uusia käsityöohjeita. 
Kirja on kirjoitettu niille jotka eivät ole välttämättä neuloneet ennen. Neuleohjeet ovat yksinkertaisia, ohjeissa ei ole käytetty lyhennöksiä ja ovat täysin aloittelijoiden toteutettavissa. Jo kauan neuloneena silti huomasin inspiroituvani kirjasta kovasti. 


Kirjassa on ohjeita naisten neuleisiin, muutama lastenneule, pipoja ja kodin sisustukseen sopivia töitä. 

Teos on täynnä tunnelmallista fiilistelyä ja Johanna kehottaakin heittäytymään neulomisen pehmeään virtaan

Neuleet ovat yksinkertaisia, kauniita ja huolettomia. 

Kirjan ohjeet ovat sarjoitettu kokoihin S, M ja L. Lankoja on käytetty mm. Novitalta, Sandnes garnilta, Rowanilta ja Dropsilta. 
Itselle Kalastajan vaimo-blogi on entuudestaan tuttu ja osa neulemalleista on sitä kautta tuttuja myös. Johanna vaikuttaa mukavalta tyypiltä ja näyttäisi kauniilta pukeutuneena aivan mihin tahansa. 
Kirja on kaunis muutenkin kuin kirjoittajansa ja ohjeidensa kautta, sivuilla on kuvia myös norjalaisista maisemista. 
Itse innostuin kirjassa näkyvistä huovutetuista pohjallisista ja aloitinkin projektin heti. Valmistakin on jo! Huovutin ehkä vähän liikaakin, on ainakin lämpimät paksut pohjalliset. Aika ässiä joululahjojakin tulisi näistä. Tämäkin kirja olisi oivallinen lahja vaikka kaverille joka ei neulo mutta voisi olla aiheesta kiinnostunut!


Hei, muistakaa osallistua arvontaan aiemmassa postauksessa, KLIK


Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Osa kuvista lainattu kustantajan sivuilta. 

1 kommentti:

  1. Kävin kuuntelemassa Johannan kirja esittelyn, ja ai vitsit mä odotan kirjaa saapuvaksi postista :) Tämmönen perus tanelikin, ehkä saa jotain kaunista aikaiseksi :)

    VastaaPoista