10.10.15

MyboshiMyboshi 

minun piponiThomas Jaenisch ja Felix Rohland
Saksalaisten Thomasin ja Felixin virkkuuinnostus alkoi vaihto-oppilaina Japanissa. 

Japanin sana boshi tarkoittaa pipoa, myboshi on siis minun piponi. 

Pojat alkoivat virkkaamaan pipoja myyntiin ja 2009 he perustivat yrityksen myboshi. Brändin nettisivuilla sai suunnitella itse oman piponsa ja tilata pipon kotiinsa saman sivuston kautta. 
Pojat huomasivat nopeasti bisneksensä alussa etteivät he millään kerkeä virkkaamaan kaikkia pipoja itse.Mikä avuksi? Mummotyövoimaa! Kirjan julkaisun aikoihin nuorien yrittäjien palkkalistoilla on 40 virkkaavaa mummoa. Myöhemmin he päättivät jakaa menestyspipojensa reseptit kirjan muodossa. Löysin suomalaisen sivuston missä saa myös nyt suunnitella oman myboshinsa ja sivu näyttää ostoslistan tarvikkeista mitä virkkaamiseen  tarvitaan. Myboshin omia lankoja saa sivuston mukaan ainakin Prismoista ja Novitan sivuilla. Lanka on 70% polyakryylia ja 30% villaa. Kirjassa on 15 pipo-ohjetta virkattavaksi. Ohjeet ovat helppoja ja joidenkin pipojen ero löytyy lähinnä raidoituksesta. Variaatioina myös erilaisia silmukoita, korvaläpät tai piposta pois jätetty päälaki jolloin piposta tuleekin panta. Ohjeiden välissä kerrotaan tarinaa yrityksen historiasta ja toiveista tulevaisuussa. Ohjeiden alussa kerrotaan työn vaikeustaso ja arvioitu virkkausaika. Kirja on nuorekas, selkeä ja ei vaadi aiempaa virkkauskokemusta. Lankakerän kanssa sopiva lahja nuorelle joka voisi haluta aloittaa virkkausharrastuksen. Kirjassa on mukana myös selkeät yleisohjeet virkkauksesta. Kirjan mukana tulee kolme silitettävää myboshi-kangasmerkkiä.


Brändiä rakennetaan ankarasti kirjassa, joka sivulla on nähtävissä yrityksen logo ja nettisivu mainitaan jokaisen pipokuvan yhteydessä. Itselleni kirja ei tarjoa mitään mullistavaa mutta olisin voinut kuvitella hyötyväni kirjasta paljonkin aloittelevana pipovirkkaajana. Itseäni kirjan yleinen ulkoasu ei suuremmin innosta ja en ole brändistä ennen kuullut. Kohderyhmään voisi nopeasti arvioiden kuulua nuoret laskettelu- ja hiihtoharrastajat, heidät mainitaan kirjassa usein ja toimivat myös ohjeiden malleina. 
H U O M I O
Osallistu edellisen postauksen kirja-arvontaan! 
Laitan voittajan pakettiin myös tämän myssykirjan!


Kirja on saatu kustantajalta arvostelukappaleena. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti