20.12.16

Kirjaesittely: Virkkausterapiaa
VIRKKAUSTERAPIAA

20 meditatiivista ja rentouttavaa virkkaustyötä

Betsan Corkhill
Värityskirjabuumin vanavedessä ilmestyy meditatiivisiin käsitöihin keskittyviä teoksia. Aiemmin tässä blogissa on esitelty hieman samalla idealla rakennettu Wollness-kirja. 

Virkkausterapia auttaa kirjan mukaan sulkemaan ylimääräiset asiat mielestä mindfulness-harjoituksilla joilla edistetään terveyttä ja hyvinvointia. 

Virkkausterapiassa painotetaan käsitöiden merkitystä hyvinvoinnille ja kuinka virkkauksen avulla aivoja voi kehittää terveemmiksi ja luovemmiksi. 
Kirjan alussa keskitytään tähän ajatukseen ja kerrotaan hieman mitä mindfulness käytännössä on ja miten harjoitukset toimivat. Kyse ei ole aina vaan rentoutumisesta vaan ajatuksiin keskittymisestä ja haaveilun voimasta. 

Tämä on vastalääke nopeatempoiselle ja teknologiaan perustuvalle elämämmelle. Kaikilla on itselleen sopivat tavat purkaa stressiä, tämä kirja esittelee yhden niistä. 
Yleisen tiedon jälkeen kirjassa esitellään perusharjoitukset fyysiseen hyvinvointiin virkkauksen yhteydessä esimerkiksi pään ja niskan venyttelyllä. 


Ensimmäisen luvun käsitellessä mindfulness-tekniikoita, toinen luku keskittyy projekteihin. 

Virkkausohjeiden lomasta löytyy käytännön harjoituksia esimerkiksi liittyen energiaan, rentoutumiseen, tutkiskelemiseen sekä virkistymiseen. 

Ohjeet ovat vaihtelevia, seasta löytyy mm. mandaloita, stressipalloja, joogamatto, lippunauha, matto ja kaulakoru. 

Ohjeet ovat kirjallisia ilman mallipiirroksia. 


Ohjeiden lomassa on pieniä hyvän olon vinkkejä, pesulappujen yhteydessä vinkataan seuraavaa:

"Jokaisella meillä on voima muuttaa kehomme kemiaa. Käytä pirteitä pesulappuja aina aamuisin ja iltaisin ja muistele samalla ilontunteita ja uppoudu niihin."

Kolmannesta luvusta löytyvät tekniikkaohjeet. Osiossa esitellään langat ja työvälineet sekä opetellaan virkkauksen perusteet alusta alkaen. Laajassa osiossa on kuvitetut ohjeet koukkuotteesta ketjusilmukan virkkaamiseen ja työn viimeistelemiseen asti. 


Kirja sopii siis myös hyvin aloittelijoille!
Kirja sopiikin parhaiten heille jotka kaipaavat hengähdystaukoa, apua virkkauksen aloittamiseen tai hetkessä elämiseen. 
Arvostelukappale. Moreeni 2016. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti