21.12.16

Kirjaesittely: Olgan jouluOLGAN JOULU

Olga TemonenTv-kasvonakin tutuksi tullut Olga asuu Iitissä perheensä ja eläinlaumansa kanssa. Hän kirjoittaa suosittua Olgan kotona-blogia Kotivinkin sivuille ja on julkaissut aiemmin kirjat Olgan pullakirja sekä Emäntänä OlgaKirja keskittyy Olgan perheen jouluperinteisiin missä mikään tunnelmointi ei ole liikaa ja joulusta otetaan kaikki taika irti! 

Kirjassa on pieniä tarinoita ja pilkahduksia perheen jouluhetkistä. 

"Meidän joulukoristeemme ovat sekalainen sekoitus itse tehtyä ja ostettua, tyylikästä ja tyylitöntä. Se kuvastaa meidän joulua kokonaisuudessaki."
Mistä joulun aloitus alkaa ja voi lopettaa itsensä pidättelyn? Miten syntyy ihana havukranssi? Jaetaanko vielä joulupusseja jotka sisältävät mandariinin, pari karkkia ja piparkakun? Miten tilan eläimet viettävät joulua? Miten muistaisi ystäviä?
"Mikään juhla ei tuo mieleen niin paljon muistoja tuoksujen, makujen, perinteiden ja aina uudestaan esiin kaivettavien koristeiden kautta kuin joulu."


"Jokaiselle perheenjäsenelle vakiintuu jossain vaiheessa oma jouluinen erikoistehtävä tai herkku, jonka tekemisessä saa loistaa."
Kaiken tämän lisäksi kirja on pääasiassa reseptikirja. Reseptejä löytyy niin joulun odotukseen kuin aaton juhlapöytäänkin. 

Itse olen onneton kokki mutta ainakin seuraavat reseptit passaan vihjailevasti ruoanlaitossa paremmin loistaville ystäville ja perheenjäsenille:

Luumucookies, Jouluboston, Uunibrietä ja pähkinää, Sieni-artisokkapiiras, Valkosuklaa-karpalomuffinit, Joulumarengit... 
"Pukilla oli aina tosi huono tuuri. Aina pukki oli jossain jumissa porojen kanssa ja minun isäni lähti häntä aina reippaasti hakemaan."

Reseptejä kirjassa on 36 ja vain kaksi niistä sisältää lihaa; ylikypsä joulukinkku sekä joululammas. 


Aivan ihana fiilistelykirja! Laadukas paperi ja kauniit tunnelmalliset kuvat ilahduttavat ja tekevät kokonaisuudesta paljon enemmän kuin vain keittokirjan. Kiitos tästä pilkahduksesta elämäänne, Olga!

Erinomainen viime hetken joululahjavinkki muuten myös!
Arvostelukappale. Tammi 2016. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti