22.11.16

Kirjaesittely: Wollness


WOLLNESS
Rentoudu neulomalla!

Rentouttavia ja meditatiivisia neuletöitä

Barbara Sander
Neulominen on uusi värityskirja?

Tämän kirjan neuleohjeissa on pääosassa rentoutuminen. Wollness-neuleissa on tiettyjä kriteereitä, muutamina esimerkkeinä: erittäin yksinkertainen kuvio, vain oikeita silmukoita, raidoista nopea menestyskokemus, itsekuvioiva lanka, neulominen kunnes lanka loppuu, nopeasti neulottu. 

Ohje koostuu niistä normaaleista tiedoista mitkä muistakin ohjeista löytyy mutta ohjeissa on vältetty lyhenteiden käyttämistä ja ohjeisiin on merkattu mitkä wollness-kriteerit täyttyvät ohjeessa. Ohjeen sekaan on myös ujutettu neulemantroja. Välissä on kursiivilla painettuja tekstejä jotka ovat pieniä hengähdystaukoja ja joiden tarkoitus on edistää neulomisen meditatiivisuutta 


Kirjan ohjeet on jaettu eri kategorioihin: Lämpö & valo, väri & ilo, rauha & voima. 
Mallien nimet on myös samaa maailmaa, niminä esimerkiksi Harmonia, Lempeys, Aika sekä Tasapaino. Mallit on tosiaan hyvin yksinkertaisia eikä kirja kokeneemmalle neulojalle sinänsä tarjoa mallien puolesta mitään uutta. Pointti onkin rauhallisessa flow-neulonnassa. 

Mallit on neulottu ihanista pehmeistä langoista, hyvin rauhallisissa väreissä. 

Ohjeista löytyy mm. kaulureita, huiveja, tossut, tyyny, hihahuivi, viltti sekä sukat. 
Aika soma kirja, sopisi hienosti lahjaksi hänelle jolla on hieman liian kova vauhti aina päällä. 


Kirja arvotaan lukijoille myöhemmin! Stay tuned!


Arvostelukappale. Karisto 2016. 

2 kommenttia:

  1. SElasin tätä eilen kirjastossa ja mietin, että mulle kyllä tulee silloin neuloessa hyvä mieli, kun saa tehtyä jotain haastavaa ja että tuollainen pelkkää oikeaa ja pitkää pötköä tyyliset mallit on minusta vaan todella ärsyttäviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään sileästä pötköstä kyllä kovasti, varsinkin seurassa ja telkkaria katsoessa. Tämä kirja ei sinänsä uppoa itselle. Se on hyvä että on löytänyt oman neulemojonsa, tulee se mistä tahansa <3

      Poista