29.6.08

Chevron scarf


Mikäs mikäs mytty siellä lilluu? Jotain ruskeaa ja jotain vaaleanvihreää. Väriyhdistelmä toi mieleen muksujen vaatteet. Ei ehkä sopivin raitayhdistelmä minulle.

Chevron scarf

Mytty sai (dylon)värikylvyn. Tarkoitus oli värjätä koko kasa tummemmalla vihreällä, mutta ei sattunut sen väristä värinappia olemaan. Kuka malttaisi muka odottaa, häh?

Chevron scarf


Chevron scarf


Malli: Chevron scarf, kirjasta last-minute knitted gifts
Puikot: 3.25mm ja 3.75mm bambut.
(pientä puikkovajetta havaittavissa, katkaisin vahingossa toisen 3.25mm puikon heti alkumetreillä.)
Lanka: Novitan bambu, valmis työ sai sinisen värikylvyn. Menekki 172 grammaa.
Koko: Pituus n. 2,5 metriä.

Chevron scarf


Lähinnä päässä käytettäväksi tämän huivin väsäsin. Yritys muuten saada kuvattua omassa päässä oli säälittävä. (kuvitelkaa nukelle iso pehko hiuksia.)
Huomatkaa mallipään nenä, jota eräs pieni kissa on käynyt salaa järsimässä!

Värjäystyö oli melko... vaiherikas? Ensiksi yritin värjätä huivia aivan Väärin, reaktiiviväreillä kuumassa vedessä kattilassa. Ääni päässä huusi että "ei näin, ei noin pidä!"... Mutta kuka niitä ääniä kuuntelee.
Tästä epäonnistuneesta värjäyksestä nöyrtyneenä heitin huivin ämpäriin ja dylonin värinappia perään. Huivista tuli tumma, todella tumma. Raidat eivät erottuneet. Se ei minulle käynyt, en turhaan kuljettanut kahta lankakerää työn mukana!

Pesin pesuaineella huivin monta kertaa. Tuloksena vähän läikikäs ja haaleampi väri. Aluksi vihasin, mutta päivän tuijottelun jälkeen aloin uskottelemaan että huivi näyttää siltä että se olisi neulottu kalliista käsinvärjätystä luksuslangasta mikä on tuotu käsiini kaukaa maailmalta!
(seli seli, itsepetos on kultaa.)

(alemmassa kuvassa vähän turhankin haaleat värit, todellisuuteen verrattuna.)

(ja flickr ei oo yhtään yhteistyökykyinen! Tai sitten ongelma on mun blogipohjassa. Vaakasuorassa olevat kuvat täytyy pienentää melko pieniksi että mahtuvat kunnolla. Ja tämä saa kuvat rakeisiksi, yhyy.)


Chevron scarf

Väripataan pääsi myös lankavarastojen kätköstä esiin ponnahtanut Novitan Kisa Crepe (tuttavallisesti novitan kisa crappy, lanka katkeili vyyhdittäessä runsaasti.) 100 grammaa. 100% villaa, valmistusvuosi muinainen. Käyttökohde tuntematon.

Käsinvärjätty muinais-novita

6 kommenttia:

 1. jos kissankakka-lanka ei löydä kohdetta niin meille mahtuu aina vihreää lankaa! *köh*

  Ja huivi on kiva, oikein kiva!

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi ja tuo värjätty lanka on kyllä aivan ihanan vihreä!

  VastaaPoista
 3. Kannatti, ehottomasti. Näyttää just siltä kalliilta käsinvärjätyltä ja upealta. :) Vihreäkin on käsittämättömän upea. Kyl sie osaat!

  Sama juttu mulla Flickrin kuvien kanssa: blogipohja ei anna julkaista tiettyä kokoa leveämpiä kuvia, eikä Flickr mukauta kuvia blogipohjan kokoisiksi --> osa kuvasta puuttuu. Ja tosiaan pienentäminen raestuttaa. Eli samat harmit täälläkin, mutta onneks Flickristä näkee alkuperäiset hyvän laatuisina. Eikä noi kuvat mun mielestä mitenkään rakeisia olleet, hyviä hyviä. :)

  VastaaPoista
 4. Tosta huivista tuli tosi nätti, ja erittäin hyvän värinen

  VastaaPoista
 5. Ihana huivi, tahtoo kans...
  Tosi kissamaista purra
  mallinukelta nenä pois!

  VastaaPoista