7.7.07

Helleaalto tappaa mut!

Tässä se Kris Percivalin Speed knitting nyt on, maksoi 14 € play.comissa.



Tämän ylhäällä näkyvän ohjeen takiahan koko kirjan tosiaan ostin...




Kaunis ja selkeä kirja, kivoja ohjeita. Ei mitään kauhean mullistavaa, mutta ihan ok.


Ja sitten? Mitä tapahtuu jos laittaa novitan woolit pesukoneeseen vyyhdeissä värjäytymään? No, älä usko ainakaan "kestää 40 asteen konepesun" ohjetta vyötteessä. Huopamössöä, olkaate hyvät. Kävi alkujärkytyksen jälkeen tosin ilmi että tämä ei olekaan mahdoton tehtävä. Langat saa vielä kerille. Mutta se on v****maista ja hidasta. "Jee". Just sopivaa puuhaa paahtavassa kuumuudessa... Että näin meillä...


9 kommenttia:

  1. Auh! Varmaan hiukan pännii tuo pesutulos.
    Nuo kämmekkäät vaikuttaa kivoilta.

    VastaaPoista
  2. Voi kamala! Laita reklamaatio Novitalle! Minä kanssa sain yhden (ja ainokaisen) Woolista neulotun neuleen
    venymään melkoisesti 40 pesussa, mutta ei se noin huopunut.

    VastaaPoista
  3. Jotenkin kuvittelin että mahdollisesti tämä oli mun oma moka. Vai eikö näin olisi oikeasti kuulunut käydä? En ole meinaan vyyhtejä ennen pesukoneessa värjännyt. Kelasin vain että olimpas hölmö, ei olisi kannattanut.

    VastaaPoista
  4. Minulle kävi ihan samoin 7 veljeksen kanssa: tuloksena oli juuri tuollaisia patukoita. Väri oli kyllä oikein hyvä... Mulla vyyhdet oli huopuneet niin tiukasti että en edes yrittänyt niitä saada kerittyä. Kyllä harmitti. Mietin silloin reklaamaatiota Novitalle mutta se vain jäi.

    VastaaPoista
  5. Voi harmi :( Olen muuten itsekin onnistunut huovuttamaan Woolia, vahingossa. Ihan 40 asteen konepesu riitti.

    VastaaPoista
  6. Mun mielestä yllättävä lopputulos. tein jokunen vuosi sitten woolista villatakin, joka venahti heti kättelyssä. Olen siiten useampaan otteeseen yrittänyt saada takkia huopumaan ja kutistumaan. Mutta turhaan. Edes useat pesut 90 asteessa eivät ole tehneet takille juuri mitään. Miten ne langat voi olla noin vaihtelevia ominaisuuksiltaan. Kannattaa kyllä reklamoida.

    VastaaPoista
  7. Tuo huopuminen on minulle uutta woolin kohdalta, mutta hyvin usein tulee vastaan venyminen, ja kun sitä ei saa kutistettuakaan oikein, eli.. hyvästit sillekin langalle :(

    VastaaPoista
  8. Hups miten kävi langalle. :( Millä värjäsit? ps. kivat nuo kämmenkäät tuossa kirjassa! näyttää muutenkin kivalta kirjalta. :)

    VastaaPoista
  9. Ohopsista! Ei se sitten sattunut olemaan sitä Merino-woolia?
    Mä ostin joskus epähuomiossa kahdenlaista kanervanväristä woolia...

    VastaaPoista