12.6.07

Sotkuilua.

Uusi KNITTY ja uusi ULLA! Voi miten meitä lankaräpeltäjiä hemmotellaan taas.

Pari päivää sitten kaivoin lankavarastojen pohjalta jotain "ei-niin-mieluisia" lankoja. Ja väripataan! En oo valitettavasti ikinä päässyt kokeilemaan kasvivärjäystä, enkä kool-aideilla värjäystä joten käytössä on perinteiset...

Dylon-napit! Näillähän pitäisi värjätä kattilassa kiehuvalla vedellä. En oo ikinä niin tehnyt, koska mulla ei ole tuhoamiskelpoista kattilaa. Niitä muuten löytyy tosi nihkeästi kirppiksiltäkin. Kuitenkin. Lasken vaan ämpäriin niin kuumaa vettä kun tulee ja heitän suolan ja värin ämpäriin. Sitten vaan langat perään ja huljutellaan puolisen tuntia per väri.Muinaiset alennusmyynti-Parisit joutui ekana vyyhdille. Tässä kuvassa noi näyttää itseasiassa ihan kivalta oranssilta, mutta todellisuudessa väri on paljon paljon...persikkaisempi. Kaukana mun tyylisestä väristä.


Iisolle vyyhdille, kaikki vaan samaan. (Syynä ainoastaan minun laiskuus)


Kirppariostoksiakin löytyi, kasa vaaleita puuvillalankoja.


Nekin kaikki samaan, ettei vahingossakaan joudu ylimääräistä työtä tekemään.


Ensimmäinen dippaus. Huom suihkun letku on hieman värjääntynyt myös tässä vuosien aikana :D


Paris-lankaan tarttuu aika nihkeästi väri, ennenkin ollut sama juttu. Luonnollisesti tässä kuvassa ei näy mitenkään päin se lopputulos. Parisit joutuu ehkä uusintavärjäykseen, langasta tuli lähinnä homeisen näköistä. En ole sellainen "ajattelen ensin, sitten vasta teen" tyyppi, en ikinä suunnittele etukäteen väriyhdistelmiä värjäyksessä. Joskus tulos on tämä, joskus parempi.


Puuvillalangat taasen muuttuivat ihan kivan värisiksi. Tuo petrooli kohta on ihana. Värinä oli tosin siinä kohdassa jungle green :) Mutta parempi petroolina. Tässäkään ei näy mitenkään järkevästi tuo värilopputulos.Tässä alkaa olemaan vähän sinne päin jo... Varsinkin jos kuvia vähän isontaa. Vähän haaleilta näyttää värit, mutta todellisuudessa tosi nättejä murrettuja värejä.

Voi kun pääsisin pian kool-aideilla sottaamaan!

3 kommenttia:

 1. Tulin kommenttisi johdattamana, ja totesin etten tällaista blogia vielä tunnekaan! Värjäily kiinnostaa aina, olet saanut kivoja värejä aikaiseksi. Jos haluat kokeilla koolausta, minulla olisi ehdotus. Panetko meiliä, osoite on blogissani!

  VastaaPoista
 2. Kävin nappaamassa tämän suosikkilistalleni ja pitää samalla sanoa että ihanan värisistä lankaa olet saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Heissan,
  olen vastikään tutustunut blogiisi ja lisäsin sen tänään lukulistalleni. Hieno blogi! Perustin itse viime viikolla oman blogin ja yritän tässä vielä hieman opetella homman koukeroita. Nuo sinun värjäyskokeilusi näyttävät hauskalta. Olen itsekin aina halunnut kokeilla Dylon-värinappeja, mutta lannistunut sitten niistä monimutkaisista käyttöohjeista (mullakaan kun ei ole sitä uhrattavaksi joutavaa kattilaa). Taidanpa kokeilla sinun konstillasi! :)

  VastaaPoista