19.10.16

Kirjaesittely: Villainenvillainen. 

Sanna Laiho ja Tuuli Sahlberg


Olen itse huovuttanut jonkun verran, melko perusjuttuja. Olen neulahuovuttanut, huovuttanut käsin ja pesukoneessa, huovuttanut neulottuja sekä ihan villavillasta (asianatunteva termi, on hyvä että tulee luettua tämä kirja paremmin) tehtyjä asioita. Vaikka aihe on tuttu, sain tästä kirjasta todella paljon irti. 

Huovutustekniikoita on monia ja kirjassa opastetaan eri tekniikoiden pariin hyvin. Huovutuksen lisäksi kirja perehtyy villakirjontaan. 


Aluksi käsitellään hieman villan eri olomuotoja (esim. karstavilla, villatopsi, hahtuva jne) sekä eri huovutustekniikoita. Villakirjontaan annetaan myös vinkkejä sekä havainnollistetaan yleisimmät kirjontapistot selkein kuvin. 


Huovutuksessa pääsee pitkälle jo vaikka pelkän kuuman veden ja saippuan avulla mutta tämän lisäksi kirjassa esitellään muitakin todella käteviä apuvälineitä. 

Kirjassa on muuten käytetty alussa esiteltyjen apuvälineiden lisäksi vaikka mitä eksoottisia tarvikkeita huovutuksen avuksi. Sählypalloja, bambuverhoa, styroxmunia, sukkahousuja, neulepuikkoja, ilmastointiteippiä...

Ohjeosiossa annetaan runsaasti ideoita eri projekteihin. Ohjeita on noin 30 ja jokaiseen on annettu muokkaus vinkkejä. Ohjeiden vaiheita on myös kuvitettu selkeästi. 
Villaa, huopaa ja lankaa on käytetty sisustusesineisiin uudella raikkaalla tavalla. 

Kirjassa on ohjeet mm. seuraaviin: mobile, vaunupeitto, säilytyskori, valoketju, soittorasia, pressomyssy, istuinalusta, tablettikotelo, termarireppu, joulupallot, himmeli. 
Kuvailisin kirjaa VÄRIKKÄÄKSI, HAUSKAKSI, TUOREEKSI JA HYVIN INSPIROIVAKSI. 


Sain ihan loputtomasti ideoita mitkä haluan toteuttaa. Huovutuskärpänen? Löytyykö?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti