4.11.15

Neulo saumattomasti ylhäältä alas


NEULO SAUMATTOMASTI YLHÄÄLTÄ ALAS
Istuvat hihat uudella tekniikalla

Tuulia Salmela Moi! Tunnetteko Tuuliaa?

Tuulia Salmela on mm. bloggaaja, värjäri ja kirjailija. Tuulialta on julkaistu aiemmin Kehrääjän käsikirja ja hän on myös suomentanut useita neulekirjoja. 

Tuulia on pitänyt aiemmin kursseja saumattomien neuleiden neulomisesta ja häneltä on ollut ostettavissa ohje tekniikkaan englanniksi pdf-muodossa. 

Nyt kattava tietopaketti on juuri julkaistu suomeksi kirjamuodossa. 
Ja sanaa tietopaketti ei käytetä vähätellen tässä yhteydessä. Kirjassa opetetaan hyvin yksityiskohtaisesti miten syntyy saumaton neule ylhäältä alas neulottuna, istutetuin hihoin. Ylhäältä alas neulottaessa neuletta on helppo sovittaa matkan varrella ja lankaa ei mene metriäkään hukkaan. Tuulian tekniikalla hihan pyöriöt neulotaan samaan aikaan vartalokappaleiden kanssa ja valesaumojen ansiosta syntyy vaikutelma ommelluista hihoista, ilman yhtään ompelua. 
Kirjan neulemallit on helposti muokattavissa oman maun mukaan ja kaikki mallit on sarjoitettu huimaan 13 eri kokoon!
Kirja alkaa todellisellä tietoiskulla, sivukaupalla tiivistä tekstiä itse tekniikasta. Ohjeet etenevät haastetason mukaan, helpoimmasta vaikeimpaan. Kirja sopii mielestäni myös melko tuoreelle neulojalle, useimpia tekniikoita on avattu kuvallisin ohjein. 

Kirjan neuleet on neulottu Tuulian värjäämillä Louhittaren Luolan langoilla

Sivulta 40 alkaa neuleohjeet. Malleja on yhteensä 15. Neulemallit on klassisia ja mutkailemattomia ja ovat hyviä alustoja omille suunnitelmille. 

Tämä kirja ei ole mikään kauniiden kuvien fiilistelyyn sopiva inspiraatiokirja vaan taulukoita vilisevä tekniikkapaketti. Aluksi vähän hirvittää koska olen itse täysin toope neuleohjeiden lukemisessa mutta aion sinnikkäästi harjoitella koska uskon lopputuloksen todellakin olevan sen arvoista. 


Ensimmäinen neulemalleista on minipaita joka suositellaan neulomaan aluksi, harjoitusmielessä. 
Neulo tämä. Oikeasti. Laita valmis paita vaikka kehyksiin merkiksi saavutuksesta. Pue nukelle. Tai pue joululahjaksi annettava viinipullo tähän. Tai neulo vaikka 10 ja tee seinäkoriste! 
Katsokaa, piirsin siitä kuvankin! Hahahh!


Mikäs mörvelö se siellä on?


Mun minipaidan alku! Itse koomasin useasti minipaitaa neuloessa ja aion ehdottomasti aloittaa pikkuruisen paidan neulomisen vielä alusta. Tämä ei kuitenkaan kerro ohjeesta mitään, ainoastaan ohjeen lukijasta. Opin virheistäni ja tekniikasta valtavasti! Vielä on vähän mysteeri miten sain nostetut silmukat jatkumaan nostettuina monen kerroksen ajan. Siis ettei sitä yhtä silmukkaa neulottu missään vaiheessa ja se roikkui ja venyi neuleen edetessä. Oho. 

Ja se tekniikka, uskaltaisikohan sitä nerokkaaksi sanoa? Ainakin ihan törkeän käteväksi jos ei muuta. Do you mind?YES I DO MINDKirjailija itse.


Loppusanoina. Suosittelen. Todellinen tietokirja mistä on varmasti hyötyä monentasoisille neulojille. Itse suunnittelen tekniikalla neulottua villatakkia, täytyy vaan selättää minipaita ensin. 
224s. Nidottu. Minerva kustannus. Arvostelukappale. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti