8.11.15

Meidän viikonloppu-messut


Viikonloppuna vietettiin Helsingin messukeskuksessa Meidän Viikonloppu-messuja. Saman katon alla järjestettiin viidet eri messut: Kädentaitotapahtuma, ELMA maatalousmessut, Metsämessut, Lemmikkimessut ja OutletExpo. 

Tarkoituksena oli raportoida blogiin lähinnä kädentaitotapahtumasta mutta harhauduin aika vahvasti. 


Heillä on joku tiivis paneelikeskustelu meneillään. Hän on voittanut jotain mahtavaa. 


50% lampaanvillaa 50% samojedinkarvaa


Tulevaa lankaa. 

Lisää tulevaa lankaa. 

Kädentaitotapahtuman puolella oli aika paljon myynnissä valmiita käsitöitä. Helmitarvikkeita ja yleisesti askartelutarvikkeita oli jonkin verran. Lankaa bongasin tosi vähän, enemmän maatalousmessuilta suomalaisten tilojen lampaanvillalankoja ja alpakkalankoja. Lankakauppoja en löytänyt näytteilleasettajista ainuttakaan.  

Happy Lights-osastolla kävi kuhina, pallojen värit sai valita isosta valikoimasta itse. 
Erilaisia askartelupisteitä oli useita, mahdollisuuksia oli testata esim. erilaisia korttiaskartelutekniikoita.
Molla Millsillä oli oma osastonsa missä oli esillä kirjoista tuttuja mallitöitä ja virkkuri itse oli opastamassa virkkaamista halukkaille. Ihania kasveilla ja sienillä värjättyjä lankoja. OutletExpossa oli kosmetiikkajättien omia osastoja mistä sai edullisesti ostettua valikoituja tuotteita. Essien lakat esimerkiksi maksoivat 5€.
Mukana oli myös mm. Leatherheaven, Finlayson, Buff ja Lumene.Mies käski innoissaan ottaa kuvan näistä. En tiedä mitä nämä edes on, ehkä jotain pyörän venttiileihin liittyvää?
Messut oli yllättävän isot ja aika loppui itseltä ihan täysin kesken. Lemmikkimessujen ihanuus vei suurimman osan ajasta, taloudestamme löytyy koira ja kaksi kissaa joten tarjoustenkin perässä tuli juostua. Enemmän kiehtoi kyllä paijailu. Paijasin jokaista matkan varrelle sattunutta eläintä ja myöhemmin harmittelin esim. lemmikkihaisunäätien missaamista.  Kaupunkilaisena aina eläneelle myös possujen ja lehmien silittäminen oli suuri elämys. Suosittelen ehdottomasti ensi vuonna vierailemista messuilla, shoppailtavaa löytyy loputtomasti, paijaamisesta puhumattakaan. 

Lanka-addikteille messut eivät ole kovin suuri pyhiinvaelluskohde, siihen hommaan suosittelen Tampereen kädentaitomessuja missä kuulemma lankakauppiaita riittää. Itse menen ensi vuonna ehdottomasti uudestaan, en malta odottaa. Alpakka-agility oli mahdollisesti parasta mitä olen ikinä nähnyt enkä aio missata tilaisuutta kokea sitä uudelleen. 

Vierailitko messuilla itse? Mikä oli parasta mitä bongasit?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti