28.8.17

Kirjaesittely: Virkkaus valloilleen!

VIRKKAUS VALLOILLEEN!

30 hauskaa vapaavirkkausmallia

Carol Meldrum


Ensimmäinen reaktioni kirjaan oli "malleja vapaavirkkaukseen? Miten niin malleja? Eikö pointti juuri ole että ei ole ohjeita?"

Niin se vähän onkin. Esipuheessa kuitenkin kehotetaan käyttämään malleja lähinnä ehdotuksina. Jokaiseen työhön on kuitenkin kirjoitettu yksityiskohtaiset ohjeet. Itse en kuitenkaan pystyisi tämän tyylisiä töitä virkkaamaan orjallisesti ohjeita noudattaen. Kirja toimii hyvänä ikkunana itse tekniikkaan. Väärää tapaa virkata ei ole olemassakaan, kaikki on sallittua. Vapaavirkkauksessa leikitellään väreillä ja rakenteilla luovuutta vapaasti käyttäen. 
Ohjeita kirjassa on 30 erilaista, sisältäen mm. huiveja, kämmekkäät, tossut, muistikirjan suojuksen sekä erilaisia laukkuja. 
Ennen ohjeita tutustutaan lankoihin ja työvälineisiin. Näiden jälkeisessä osiossa käydään melko laajasti läpi virkkaamisen perusteet runsain kuvin. Perusohjeiden lisäksi harjoitellaan erilaisia pintoja ja kohokuviointia, nyppyjä ja nirkkoja. 

Vapaavirkkauksen tekniikoihin siirryttäessä esittelyssä mm. pyörylästä neliöksi, epäkeskiset pyörylät, spiraalit, aukkojen täyttäminen sekä erilaisia tekniikoita osien yhdistämiseen. 

Itse pidin kirjan parhaana antina nimenomaan pätevää tekniikkaosiota. Itse ohjeet (eli ehdotukset!) eivät sykähdyttäneet niin suuresti. 

Moreeni 2017. Arvostelukappale saatu kustantajalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti