15.9.16

Kirjaesittely: Kauneimmat villasukatMerja Ojanperä

KAUNEIMMAT VILLASUKAT

- KÄSIN TEHTY, SYDÄMELLÄ SUUNNITELTU


Merja Ojanperä on käsityöalan yrittäjä ompelun puolelta. Hän perusti Facebookiin ryhmän Hyvän mielen silmukat jossa esitteli usein hyväntekeväisyyteen neulomiaan sukkia. Häneltä on monesti pyydetty ohjeita kauniisiin sukkiinsa ja pyynnöt johtivat tähän kirjaan.

Kauneimmat villasukat on 20 sukkaohjeen kirja aikuisten sukkiin. Kartanoissa kuvatun kirjan ohjeet ovat hyvin maalaisromanttisia ja hempeitä. Kuvat ovat selkeitä ja sopivat erinomaisesti kuvausympäristöihinsä. 

Kirjassa ei ole alussa perusohjeita neulonnan alkeisiin ja sopii parhaiten neulojille jotka osaavat jo perussukan rakenteen ja haluavat nyt lähteä kokeilemaan erilaisia mallineuleita ja kuvioita. Mallit eivät suurimmalta osin ole kuitenkaan haastavia 


Kirjassa on käytetty lankoina helposti Suomesta saatavia edullisia keskipaksuja lankoja kuten esim. Gjestalin Jannea ja Maijaa sekä Novitan 7 veljestä ja Nallea 
Sukkia ei ole sarjoitettu eri kokoihin, mallista riippuen koot vaihtelevat välillä 37-43. Ohjeet on yksinkertaisia ja sukkiin tarvittavat neulekaaviot on painettu kirjaan isoina ja niitä on helppo seurata kauempaakin. 
Itselleni tyylisuuntana romanttisuus ei iske, mutta jos olet samaa maata kanssani niin kannattaa kirja silti ehdottomasti selata läpi. Sukkaohjeet on helposti muokattavissa astetta pelkistetyimmiksi jättämällä usein jälkikäteen lisättyjä koristeita tekemättä sekä vaihtamalla väriyhdistelmät vähemmän hempeisiin. 

Todella käyttökelpoinen kirja minkä ohjeista voisin pienellä tuunauksella tehdä ihan jokaiset! Tykkään myös siitä että kirjassa on tosiaan käytetty paksumpia lankoja, fingering-vahvuiset sukkalangat on nykyään yleisimpiä sukkaohjeissa, tämä kirja tuo nykytilaan kivaa vaihtelua. 

Moreeni 2016. Arvostelukappale. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti