28.12.15

Mattoja monin tavoin
MATTOJA MONIN TAVOIN

Annukka Mikkola, Tea Rahkamaa, Ritva Kurittu-Kalaja sekä kuvaaja Julia WeckmanWsoy on julkaissut uuden mattokirjan mistä löytyy lähes 40 ohjetta erilaisiin mattoihin. 

Kirja on jaettu eri tekniikoiden mukaan osioihin. Alun Miksi matto? ja Oma matto-osioiden jälkeen kirjasta löytyy kappaleet letitys ja kehyskudonta, kudotut matot, virkkaus ja neulonta sekä ompelu ja kirjonta. 
Miksi matto?-osassa käydään läpi pientä mattojen historiikkia ja Oma matto-osassa luetaan materiaaleista, suunnitteluprosessista ja muodoista. 

Ohjeiden matot on valmistettu kotimaisista kierrätysmateriaaleista, esimerkiksi farkuista, t-paidoista ja juuttinarusta. 
Malleja on tosiaan lähes 40, hirmuinen määrä. Mallit ovat keskenään todella erilaisia ja monipuolisesta kattauksesta löytyy erilaisia mattoja kaikkiin tarpeisiin. 

Itseä luonnollisesti kiehtoi eniten ne matot joiden tekeminen itselle on lähes mahdotonta, kudotut matot. Inspiraatiota heräsi kyllä muitakin mattoja kohtaan jotka ovat itselle hieman helpompia toteuttaa. 


Tarvitsen ainakin aivan ehdottomasti vanhoista t-paidoista letitetyn ja sitten ommellun maton. Erilaiset virkatut matot kiehtoo myös. Virkkasin vähän yli vuosi sitten ontelokuteesta violetin suorakaidematon makuuhuoneeseen. Olisi ehkä kaivaa se matto taas esille, hieman yli vuoden vanha koiranpentumme kun on ollut sisäsiisti jo pitkän aikaa. 

Kirja on oikein hyvin tehty. Kuvat ei ole ainoastaan kauniita ja inspiroivia vaan myös selkeitä. Mattomalleissa on paljon variaatioita joten omaan makuun löytyy varmasti jotain. Ohjeet vaikuttavat myös erityisen selkeiltä ja palan innosta päästä kokeilemaan jotain malleista. Tai ainakin käyttää jotain ohjetta vähän sinne päin. 

1 kommentti:

  1. Kiitos, blogisi osui kohdalleni vasta nyt. Parempi "törmätä" myöhään kuin ei milloinkaan :) Hienosti koostettu arvo ja upeita kuvia! Yst.terv.Annukka Mikkola

    VastaaPoista