6.12.07

Neulepötkylämyllysampohärveli


Torkkupeitto olisi jo valmis ellei...


poikaystävä olisi löytänyt kirppikseltä tällaista mystistä laitetta! Viidellä eurolla lähti kotiin tämä arvoituksellinen vekotin. (Siinä luki sana knitting, riitti ostosyyksi hänelle). Vekottimen nimi on ohjeiden mukaan neulesampo.

Veivailin jämälangoista hetken pötkylöitä. Konehan tuottaa tuollaista neulenauhaa.

Tuon vekottimen veivaaminen on mahdottoman addiktoivaa, mutta hetken päästä kuitenkin aloin miettimään että mitä? Miksi? Mitä tällä kaikella nauhalla oikein tekee? Melkein jo lopetin veivaamisen kunnes poikaystävä sai jymymegasuperidean.


Neulo siitä nauhasta jotain! Tietenkin! Ohuista jämälangoista tehdään megamuhkua jättilankaa. Vapise BIGGA!

20mm puikot esiin ja kokeilemaan. Silmukoita 10cm pätkällä viisi. Aikamoista :)


Hih, jotain sisustustekstiiliä tästä voisi... Tyynynpäällinen? Istumatyyny? Hullun hommaa tuo kyllä on. Meni melkein kolme tuntia parin minikerän tekemiseen (n.90grammaa) ja sillä ei pitkää pätkää neulota. Mutta hei, tulihan kokeiltua. Sitäpaitsi, tämä vois olla sellanen projekti minkä vois muiluttaa miehekkeelle. Ite toi ton addiktoivan laitteen kotiin!

No niin. On sitä muutakin shoppailtu. Vanhassa Porvoossa tepastellessa kävin Frö-putiikista ostamassa ihanaista lankaa. En olisi tajunnut koko kaupan olemassaoloa ellei Ilu olisi blogissaan sitä maininnut. Niin sitä pitää, näin sitä tiedetään oman kaupungin asiat.
Design Delistä jäi käteen söpö rintamerkki. Sieltä olisi myös saanut ihania ihania fokus fabrikin kankaita. Mutta 39€/m oli vähän liikaa mulle. Kun ei mulla ollut mitään varsinaista projektia mihin sitä olisin tarvinnut.


Ja kangaskaupasta nappeja.


(Tää on se pakollinen kisukuva. Ehkä nyt pitää lisätä Vimmasta otos joka merkintään... Se syö joulukalenterisuklaita, nam.)


Ja sitten vielä sain holtittoman inspiroivan (ja painavan!) Fashion-kirjan, missä esitellä eri vuosikymmenien- ja satojen tyylisuuntia. Oi mitä yksityiskohtia!


Neulotut saappaat. Hii.

Olipas kuvapläjäys.

Mä aion muuten mennä naimisiin bloggerin kanssa ja synnyttää sille pienen oranssin lapsen. Koska äsken uppasin kaikki nämä kuvat tähän postaukseen. Ja juuri kun olin painamassa "save" niin sähköt katkesi. Uaaaargh! Mutta blogger oli ihanainen ja oli tallentanut tekstin ihan itsekseen.
Kaduttaa kun tunti sitten kiroilin Picasan ja bloggerin "ei-niin-saumatonta"-yhteistyötä.

(editedit. Joo, ei saakaan mua vaimokseen tää blogger. Kieli on muuttunut itsekseen englanniksi, vaikka asetukset sanoo toista. Myöskään kommentit ei jostain syystä tule mulle sähköpostiin. Ärh! Kyllä kiukuttaa!)

Hurraa.
Hyvää itsepäisyyttä itse kullekkin.

12 kommenttia:

 1. Jumpe mikä postaus. Pelasti tämän harmaan päivän. Mahtava pötkyläntekovärkki! Jään toiveikkaana odottelemaan mitä pötkyistä syntyy. Sellaiset tyynyt tai "istuinaluset" tuli mullekin mieleen.

  Ja mitä pukuloistoa Fashion-kirjassa. Ei taida tänä iltana Linnan juhlissa näkyä yhtä persoonallisia kolttuja :)

  VastaaPoista
 2. Vitsi miten makeat napit! Ja toi neulenaruvekotin tms. on kyl hauska. Hyvä idea tehdä ite jättilankaa; pistää vaan mies asialle konetta veivaamaan niin kohta sulla on tyynylangat valmiina. ;)

  Ja saishan tuosta varmaan melko makeen myssynkin neulottua. Vai tulisko siitä turhan painava hennoille harteille..?

  VastaaPoista
 3. Huippuidea tuo pötkyläneulominen :)

  VastaaPoista
 4. Tytti:
  Hih, aika paljon kuvia :)
  Pötkyläntekovärkki on niiiin jännittävä.

  Odotan innolla Linnan juhlia. Jostain syystä aina silloin olen sitä mieltä että jos joku menee telkkariin, sitä on lupa arvostella mitä värikkäimmin sanankääntein ;)

  Vilma:
  Napit oli huimat! Hölmönä vaan ostin, kun en edes tiedä mihin käyttäisin.
  Mun mielestä se on melkein miehen VELVOLLISUUS tehdä sitä jättilankaa, ku kerran tollasen koneen toin. Opetin sille jo tota koneen käyttöä eilen, vähän veivasikin.
  Myssyä eka kelailin noista langoista, mutta ainakin seiskaveikasta veivattu jättilanka oli P-A-I-N-A-V-A-A.

  Kate:
  Joskus miehilläkin välähtää :D

  VastaaPoista
 5. Mä tarvitsisin tuollaisen veivattavan vehkeen, mulla on sellainen missä silmukoita nostellaan virkkuukoukulla, ei niin näppärä.

  Noista sais myös makean maton!Ompelisi noita pötkylöitä rinnakkain tai spiraalina.

  VastaaPoista
 6. Tuo masiina on ihana! En tiedä miten muut, mutta minä en tykkää neuloa i-cordia :D Eläköön tekniset apuvempaimet!

  Hienoja pukuja tuossa kirjassa!

  VastaaPoista
 7. ihan mieletön vehje! ja loistava idea!
  oon moisesta laitteesta huhuja kuullu mut en koskaan nähny.

  *menee neulomaan kaikki jämälankansa alkeellisesti puikoilla i-cordiksi.

  VastaaPoista
 8. ihastuttava kirja! Mistä tuollaisia opuksia saa?

  Miun pitää käydä ottaa kuva siitä neuleesta millaisen haluisin tehdä niin aikuisten oikeesti saat etsiä ohjeen =)

  VastaaPoista
 9. kätevä kyllä tuollanen pötkyläkone, saa nopeesti i-cordia jos tarttee johonkin. :) letittämällä niitä pötkyjä vois kans tehdä jotain, vaikka huivin? :)

  VastaaPoista
 10. Mä jo luulin että mun blogi ainoastaan kettuili ja oli vaihtanut kielen... onkohan se kaikilla sama juttu? saitko sen vaidettua takaisin? Mä en o kerenny perehtymään vielä.

  kätsyn näköinen vempain muuten, saako sieltä kulkemaan hahtuvaa läpi? saisi kätevästi i-cord kassinkahvat joiden hahtuvasta neulominen on raivostuttavaa.. :)

  VastaaPoista
 11. Maria:
  Ostin suomalaisesta ton kirjan. Makso vaan 39€!
  Yleensä moiset kirjat maksaa ainaski miljoonan.

  Saiu: Näköjään on itekseen vaihtunu kieli takasin suomeksi.

  Hahtuvaa en uskaltais laittaa tohon vekottimeen, menee aika helposti solmuun mohairlangatki jo.

  VastaaPoista
 12. Uh, mikä ihana neulepötkökone! Tulin vallan kateelliseksi. Jos haluat joskus siitä eroon niin vinkkaa, tehdään kaupat. :)

  VastaaPoista