19.11.16

Kirjaesittely: Hupsut villatupsut
HUPSUT VILLATUPSUT

42 veikeää eläinhahmoa 


Riitta Malinen-Tyynelä

Tässä hauskassa kirjassa esitellään 42 erilaista eläinhahmoa. 

Kaikki eläinhahmot on tehty villalankatupsuista. 


Pompomin tekeminen on hyvää puuhaa heillekin jotka eivät osaa virkata tai neuloa mutta langoilla puuhaaminen kiinnostaisi. 

Nämä ovat myös erinomaisia ohjeita lasten kanssa askarteleville, voisin kuvitella kirjan olevan aikamoinen hitti ala-asteen kässätunneilla. Kirja on itseasiassa tekstiilityönopettajan käsialaa, kirjailijalta on aikaisemmin julkaistu myös kirjat Vielä yksi laukku (2013) sekä Papiljottilehmä ja Haalarihai (2009). Ensin opetellaan villatupsujen teko ja tarvittavat työvälineet. 
Tupsueläimet on jaettu kategorioihin. Ötökät, metsäneläimet, maalaisserkut, vedenelävät ja hurjat villieläimet. Tapaamme Tara Stellan, Oili Oravan, Reima-possun, Pullean pallokalan, Anselmi-apinan sekä monta muuta eläinkaveria. 


Tupsueläimet syntyvät yhdistelemällä eri kokoisia tupsuja ja keskittämällä eri värejä pahvikehikon eri kohtiin. Värien järjestys esitellään selkeillä kaavioilla. Aika oivallinen tapa muuten tuhota jämälangat!


Oikein suloinen ja hauska kirja. Jokaiseen hahmoon löytyy selkeät ohjeet ja omiakin hahmoja on varmasti helppo kirjan ohjeiden pohjalta suunnitella. Lapsille ja lapsenmielisille!
Lahjoitin kirjan arvostelun jälkeen paikallisen ala-asteen erityisluokille.


Arvostelukappale. Karisto 2016. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti