14.10.16

Kirjaesittely: Kierrätä ja sisustaKIERRÄTÄ JA SISUSTA
kierrätyshuovasta ja muusta

Taito Uusimaa Ry
Tuula Nieminen


Vuodesta 2016 eteenpäin tekstiilijätettä ei ole saanut viedä kaatopaikoille. Tekstiilien uudelleen kierrättäminen esimerkiksi huovaksi on ekologinen ratkaisu verrattuna materiaalien polttamiseen.
Tässä kirjassa päämateriaalinan käytetty kierrätyshuopa on valmistettu käytöstä poistetuista tekstiileistä. Pohjaväriltään harmaan huovan sävyt vaihtelevat valmistuksessa käytettyjen tekstiilien mukaan. Kierrätyshuovan lisäksi on inspiroiduttu muistakin kierrätystekstiileistä kuten vanhoista farkuista, kauhtuneista neuleista ja vaikkapa videonauhoista.


Kierrätyshuopaa valmistaa Dafecor oy ja myy Taitoyhdistyksen myymälät sekä verkkokauppa. Hintaa huovalla on 10€/m.

Huopaa on helppo käsitellä koska sen reunat eivät rispaannu. Punontatöihin sopivaa huopanauhaa myydään valmiina rullalla.


Kirjan ohjeissa kierrätysmateriaaleista luodaan uusia salonkikelpoisia sisustustuotteita. Erilaisia malleja ja vinkkejä on runsaasti, ohjeita on yli 30.

Ohjeita löytyy laidasta laitaan. On tyynyjä, vilttejä, koreja, laukkuja, raheja, riippukeinukin löytyy. Tekniikoissakin on runsaasti vaihtelua, on käytetty kudontaa, pujontaa, ompelua ja kirjassa opetetaan mm. muovikankaan valmistusta.

Harmaa on omia lempivärejäni joten kauniin sävyinen kierrätyshuopa tekee kirjan värimaailmasta automaattisesti itselleni mieluisen. Malleja on kuitenkin piristetty erilaisilla väripilkuilla, joten kirja ei kansikuvasta huolimatta ole kokonaan harmaa.

Tosi hauskoja ideoita, paljon! Kirja sai kipinän syttymään kyllä kierrätyshuopaa kohtaan ja tarjosi muitakin hyviä vinkkejä. Hyvin inspiroiva.
Teos on Taito Uusimaa ry:n luoma. Taito Uusimaa ry on lähes satavuotias käsi-ja taideteollisuutta ylläpitävä yhdistys Uudellamaalla. Se järjestää käsityökeskus- ja käsityökoulutoimintaa ja tarjoaa yrityspalveluita sekä kansallispukuneuvontaa.Arvostelukappale. Tammi 2016.

1 kommentti:

  1. Harmaa on rauhoittava väri. Kivan näköisiä ja inspiroivia kuvia ainakin olit poiminut.

    VastaaPoista