30.1.08

Ekoteko!

Lotta kyseli ekotekoja.

Uh! Ja voi miten vaikea kysymys, harvemmin sitä tulee oikeasti mietittyä näitä asioita. Vaikka pitäisi. Tulee vaan toimittua totuttuun tapaan. Hyviä tekoja on ja parantamisen varaa vielä enemmän. Laitan sekä hyvät että huonot samaan.

- Ostan luomua mahdollisuuksien mukaan. Joskus rahattomuus tulee vastaan, joskus tarjonta. Muuten ostan kotimaista, paikallista, mahdollisimman läheltä tuotua... jne.

- En osta juurikaan vaatteita. Tosin, jos ostan en ihan älyttömästi katso mistä ne vaatteet ostan. Kirppiksiltä, joo, mutta jostain H&M'ltä myös.

- Kirppiksistä muuten. Ostan kirpputoreilta paljon, kierrätän vanhoja tavaroitani myös itse kirppikselle, tai kavereille. Pois ei heitetä mitään muuta kuin oikeasti roskia. Myös kankaat mitä käytän on lähes poikkeuksetta vanhoja lakanoita tai vaatteita tai kirppikseltä ostettuja.

- En omista autoa, enkä edes ajokorttia.

- Mausteet ostetaan ekokaupasta, lähistöllä on luomutila josta ne tulevat.

- Astianpesuaineet ym. Ecoveria.

- Virrankäyttöä minimoidaan koko ajan, esim. televisiot ym. sammutetaan KOKONAAN. Ei vain virtanapista. Tietokoneen hankkiminen on tosin lisännyt virrankäyttöä.

- Ei olla vaihdettu norppasähköön VIELÄ.

- Olen melko materialisti, kulutusta voisin vähentää. Haalin mm. lankoja ja kirjoja.

- Syön lihaa.

- Lopetin tupakoinnin.

- Kierrätän jätteet.

- Veden käyttö pidetään minimissä.

- Ei osteta muovikasseja. Tästä johtuen roudataan mutsilta muovikasseja roskapusseiksi...

- Käytetään energiansäästölamppuja.Tuliko enemmän plussia vai miinuksia? Vaikeaa miettiä omia toimiaan. Kai näitä olisi paljon lisääkin.

Mutta ei voi haitata ketään pysähtyä miettimään omia tekemisiään.
Haastan kaikki samaan hommaan, vaikkeivat blogiinsa tätä lisäisikään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti